25 Ağustos 2009

Manasız bir insan türü

Kendini modern sanan aslen doğunun bağrından gelmiş, yetişmiş ve içten içe köklerine bağlı olan bir erkekle birlikteyseniz ve özgür düşünceye sahip bir kadınsanız oradan olabildiğince çabuk uzaklaşmanızı tavsiye ederim. Karşınızda tam anlamıyla ikiyüzlü bir erkek duruyor. Hayırrr! Hiçte bileeemm öyle değil diyor olabilirsiniz tabi ama az önce söyledim okumadın mı acaba?!! İkiyüzlü dedik ya sana! Dışarından baktığınızda bayılırsınız tabi. Mağazada hiçbir şey belli olmazken eve gelip baktığınızda bütün defolarını ortaya çıkartacaktır. Anlam veremezsiniz aynı adam mı bu gerçekten diye. Evet modern erkek gitmiş yerine eli mızraklı at üstünde koşturan doğu erkeği geçmiştir. En deli eden özellikleri her konu hakkında her şeyi bildiklerini iddia etmeleri ve çok bi bok biliyormuş gibi konuşup cinayete sebebiyet vermeleridir. Genellikle kendilerini beğenmiş olurlar ve gençliklerinde kıçlarını yırtarak bir yerlere gelmişlerse bunları başkalarının gözüne sokmadan da duramazlar. Etraflarındaki insanlar (genelde kibarlıktan olsa da) onları övüp, yüceltip gereksiz poh pohlayıp bunların kendilerini daha çok bir halt zannetmelerine neden olurlar. Tabi o insanların aslında arkalarından konuştuklarının asla farkında değillerdir. Çünkü onlar mükemmel ötesi insanlardır, her şeyi bilirler ve hiç hata yapmazlar. Karşısına geçen her kişiye özellikle onun mesleği hakkında ahkâm kesmeleri vardır bir de. Zannedersiniz ki o konuda doktora yapmış. Genellikle karşılarındaki bu zavallılar ya gençlerdir ya da gücünü yetirebileceği kadınlar. Yanlış anlamayın asla kaba kuvvetten bahsetmiyorum. Konuşmalarıyla bezdiriyorlar sadece ama işte onlar alt ettiklerini düşünüyorlar. Kendileriyle o kadar meşgullerdir ki aslında onlarla dalga geçilmesi konusunda malzeme verdiklerini görmezler. Ailesini ve ailesindeki kadınları gayet güzel bezdirmişlerdir. Eşleri onları terk ederse muhtemelen ölecek erkeklerdir. Çünkü bir bardak su almaktan tutun önündeki sehpadan televizyonun uzaktan kumandasını alamayacak kadar koltukta yayılıp uyuklamakla meşguldürler. Ayrıca zaten bunları evdeki uşaklarının yapması gereken işler olarak gören insan türüdür. Kurtulmak pek mümkün değildir ve inanılmaz dengesiz yaratıklardır. Gelip sevgi gösterisi yaparlar ki bu vıcık vıcık sevimsiz gerzek hareketlerdir ve katiyen hoşlanmazsınız hadi diyelim karşılık verdiniz sizde şakalar falan yapmaya başladınız birden sinirlenmeye başlar ve yüz verince astar isteyen insan olursunuz.

Eğer bu tip bir insan sizin sevgiliniz falansa ki bu yüzünü size göstermeyecektir ama emin olun hepsi aynı hemen ondan uzaklaşın. Aslında topuklayın demem daha doğru olacak. Amma velâkin bu tür sizin babanızsa ve kurtuluşunuz yoksa hayatınıza lanet edip evden kaçma, yurtdışında yaşama planları yaparsınız ve ergenliğe girdiğinizden itibaren de yalan söylemeye ve bu konuda uzmanlaşmaya programlanırsınız. Bir süre sonra yalanlarınıza sizde inanmaya başlardınız ki bu sizin daha da inandırıcı olmanıza yardımcı olacak bir unsurdur. Kendisi sizi yalan söylemeye zorlayan bir manyaktır. Başta çok üzülürsünüz ailenize yalan söylüyorsunuz diye kendinizi suçlu ve kötü evlat gibi hissedersiniz. Daha sonraları anlarsınız ki aslında bu biraz da onun istediğidir. Sizinle deyim yerindeyse yüz göz olmak istemez bilmek istemez ve kendisini kandırmanızı ister. Bütün yalanları hak eder ve siz canınızın istediği her şeyi gizli de olsa yaparsınız işte. O da hala saf saf kendisinin sözünden hiç çıkılmadığını düşünerek ego tatmini yapar. Kendileri aynı zamanda paranoyak insanlardır. Bir konu hakkında net bir cevap vermezler yorum yapmazlar. Sizde sorun yok diye düşünürsünüz. Birkaç gün sonra size ya da annenize konuyla alakalı bir şeyler söylemeye başlar. Dumur olursunuz çünkü kendisi kafasında bir senaryo yazmış sonra da buna inanmıştır ve bunun doğruluğunu kanıtlama çabası içine girmiştir. Aklı çok tuhaf bir şekilde çalışır. Zorla kabul ettirdiğiniz hatta kavga gürültüyle kabul ettirdiğiniz bazen de onaylamayıp sadece zamanla alıştığı şeylere arkadaşlarının yanındayken övünerek bahseder ve sizi çıldırtır. Asla kabul etmez dediği bir şeyi çok normal karşılayıp herkesi hayrete düşürdükleri de olur fakat bu çok nadirdir ve o gün siz sadece çok şanslısınızdır.

Bütün hayatı dışarıdan süper, başarılı, modern, akıllı, hali vakti yerinde, bilgili, kültürlü, yakışıklı, kaliteli gözükmek olan bu insan türünden utanmaya başlarsınız. Bir insan için nasıl tek önemli şey bunlar olabilir diye düşünürsünüz. İnanmak istemezsiniz ama bu böyledir. Tek amacı insanlardan iltifat alıp yüceltilmiş bir insanın yanında barınmanız nasıl mümkün olabilir ki? Sizi sürekli ezmeye bastırmaya çalışan bir insan, sizi birey olarak kabul etmeyecek ve söz hakkı asla tanımayacak hatta sizin hayatınız konusunda kendisinin söz sahibi olduğunu düşünen bir insan. Evet, işte böyle bir insanla 20 yıldır birlikteyim. Tek şansım küçüklüğümden beri mümkün olduğunca az taviz vermek oldu. Onun gözünde asi evlat pozisyonuna oturtulduğumdan beri her şey beklenir ondan düşüncesi oluştu. Ancak bu sayede bir şeyleri aşabildim tabi yapmak gereken dönemden çok daha sonra olsa bile. Sizi çok sevdiğini iddia etse bile inanmayın. Bu sadece yalnız kalma korkusundan. Sen nereye gitsen bende gelirim tarzı düşüncelere sahip bu insana tek amacım senden kurtulmak da diyemiyorsun. Yapabileceğim tek şey buradaki mükemmel hayatını nasıl bırakabileceği konusunda konuşup olduğu yerde kalmasını sağlamak ve topuklamak olacaktır. Evet 1 yıl 2 yıl en fazla 3. Sabrediyorum az kaldı gerçekten gidicem sanırım. Peki ya hayatımdaki o 4-5 kişi ne olacak bırakamam ki onları! Belki onları da götürürüm artık nolcak yani…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Daha fazla bir söze gerek yok... Tamamen gerçekler ve ne bir artı, ne de bir eksiği var... Götüreceğin kişilerden biri miyim; yoksa kalıp savaşmaya ne dersin?? Omuz omuza hemde :))